De Betuwse Tuinenroute 2019
Facebook pagina

De Tuyncaemer
Wouter en Marianne Tuyn
Hogeweg 4 Lienden
Tel.: 0488-482766
E-mail:
www.mariannetuyn.nl

Onze tuin op het Betuwse platteland is ongeveer 5000 m² groot. In 1984 zijn wij hier komen wonen en sinds die tijd is de tuin al heel wat keren veranderd. Je kunt er niet alleen genieten van prachtige Engelse borders, een vijver en een moestuin, maar je kunt ook wandelen over de graspaden door het “bloemrijk grasland”. Met dit laatste hebben we al 7 jaar ervaring en de afgelopen herfst hebben we een van de velden opnieuw ingezaaid met een nieuw mengsel. Dus ook voor ons best spannend wat het gaat worden!

Ben je een liefhebber van bollen? Na een lezing van Jacqueline van der Kloet ben ik dit najaar lekker aan de slag gegaan en heb in een aantal borders flink wat tulpen en andere bollen geplant. Je kunt ze vanaf april bewonderen. Ook is er nog een veld op de schop gegaan waar we nu eenjarigen hebben ingezaaid. Die zullen vanaf half mei voor veel kleur gaan zorgen.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg was, is er aan de buitenzijde van de tuin “een prairietuin” ingeplant. Denk hierbij aan veel grassen en grote groepen robuuste planten.

Kortom, veel nieuws te beleven!

Groepen welkom na telefonische afspraak.

Route uit de richting Rhenen: Na de Rijnbrug de eerste afslag rechts. Onderaan de afslag rechtsaf (Hogeweg). Na ± 1,5 km linksaf. (zie bord op lantaarn). Dit is de Rosmolenweg, 1e huis rechts.

Route uit de richting van Tiel/Arnhem: Vanaf de A15 afslag Kesteren/Rhenen. Na ±1,5 km rechtsaf afslag Lienden , na de rotonde onder viaduct door. Na ±80 m weer rechts en weg volgen door haakse bocht. Bij T- splitsing rechts. (Rosmolenweg) Eerste huis links.

Route vanaf de N320 uit de richting Culemborg: Volg de borden richting Lienden, maar rijd de afslag Lienden voorbij richting Kesteren. Neem linksaf de afslag Aalst. Voor het speeltuintje rechts, dijk oprijden en weer afrijden. Langs de camping en bij T-splitsing linksaf. (Rosmolenweg) Eerste huis links.