De Betuwse Tuinenroute 2019
Facebook pagina

Tuin van Roeland Grip en Ronald van Veen
Grotestraat 12
4064 EC Varik
Tel.: 06-42082498
E-mail:

Achter de monumentale betuwse boerderij uit plus minus 1830 ligt onze tuin. Wij wonen sinds twee jaar op deze plek en zijn druk bezig om de tuin meer naar onze hand te zetten. Afgelopen voorjaar hebben we de buxus uit de achtertuin verwijderd waardoor nu de mogelijkheid onstaat om de tuin een andere aanblik te geven.

De tuin is in april al volledig groen en elke keer worden wij nog verrast welke bloemen en planten er op komen.

Naast de sierplanten hebben we ook diverse bessenstruiken, perenbomen, appelbomen en midden in de tuin staat een prachtige grote walnootboom.

De tuin beslaat ongeveer 1500 vierkante meter en heeft achterin een moestuin. De tuin leent zich er goed voor om er lekker doorheen te wandelen en op diverse plekken even te kunnen zitten en te genieten van de tuin en het gekakel van de kippen.

In augustus exposeert Paul van Zijp met zijn werk in onze tuin. Paul van Zijp is in 2008 afgestudeerd als meubelontwerper aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

Hij heeft een eigen atelier in Haarlemmerliede en maakt daar de laatste jaren meer abstract werk. Hout wordt verzaagd, verlijmd en soms ge├Âlied. Het rangschikken van de losse delen resulteert in een geometrisch landschap waarin schaduw en eigen interpretatie het werk nog meer diepte geeft

Varik is een dorp in de Betuwe en vanaf de Waal goed herkenbaar door de 1000 jaar oude Dikke Toren.

Varik is bereikbaar vanaf de A15 en dan rijdt u via Est door de velden. Ook de route vanuit Waardenburg via Neerijnen, Opijnen en Heeselt of vanuit Tiel via Zennewijen en Ophemert over de dijk is ook zeer aan te bevelen.