De Betuwse Tuinenroute 2023
Facebook pagina

Historie Betuwse Tuinenroute

In 1996 heeft Sietske van der Wal uit Maurik († 27-03-2003) het initiatief genomen tot het oprichten van een Betuwse Tuinenroute. Sietske was zelf al zeer actief in het 'tuin-gebeuren' en zocht samen met andere tuin-enthousiastelingen een manier om deze passie met anderen te delen.

Het resultaat van deze samenwerking is de Betuwse Tuinenroute, waarbij de deelnemende tuineigenaren gedurende twee weekeinden per jaar, in juni en augustus, hun tuin gastvrij en kosteloos openstellen.

Door (een deel van) deze route te volgen kunt genieten van een prachtige tocht door een voor velen onbekend stukje Nederland, de Betuwe, bekend om haar prachtige rivier de Linge, fruitbomen, pittoreske dorpjes en stadjes. Een streek die uitnodigt tot recreatieve uitstapjes, met de auto, op de fiets of te voet; via landweggetjes of dijken: laat u verrassen door de prachtige boomgaarden, het schitterende uitzicht over de uiterwaarden en de sfeervolle tuinen.

De tuinen

Het aantal deelnemende tuineigenaren aan de Betuwse Tuinenroute wisselt per jaar. De tuinen liggen verspreid over de Betuwe, globaal tussen Arkel (boven Gorinchem) en Hemmen.

Banier

De tuinen, herkenbaar aan een banier of vlag, zijn allemaal heel verschillend van aard. Kortom, iedereen kan genieten en inspiratie opdoen! Een indruk krijgt u uit de beschrijving van de tuinen, onder het kopje ‘DEELNEMENDE TUINEN’. Per tuin staat ook vermeld wat u daar kunt verwachten. Alle deelnemers doen hun uiterste best om de tuin zo goed mogelijk te verzorgen. Er is veel kennis aanwezig over het beheer en de beplanting, de eigenaren delen die kennis graag met u. Bovendien realiseert eenieder zich dat bezoekers van heinde en verre komen om de tuinen te bezoeken. Gastvrijheid staat dan ook hoog in het vaandel van alle deelnemende tuineigenaren!

En verder

Voor verdere informatie kunt u contact zoeken met het secretariaat van de Betuwse Tuinenroute via het kopje CONTACT.

Tenslotte heeft u zelf interesse om mee te doen aan de Betuwse Tuinenroute en kunt u zich vinden in het hierboven omschreven concept? Neem dan contact met ons op. We komen graag bij u kijken.