De Betuwse Tuinenroute 2023
Facebook pagina

Tuin van Tea
Lingedijk 48a
4197 HE Buurmalsen
Tel.: 06-23699216
E-mail:
Website: www.theetuinthuis.nl

In 2016 zijn mijn man en ik naar Buurmalsen verhuisd. Na allerlei werkzaamheden aan ons huis zijn we met onze tuin achter het huis aan de slag gegaan. Deze hebben we door de jaren heen helemaal aangepakt en een complete make-over gegeven. Er lag al een grote vijver en deze hebben we aangepast en vormt het centrale punt in de tuin. Daarom heen hebben we borders aangelegd in 2018 en 2020 met ronde en glooiende lijnen met diverse soorten bloemen en planten. Het hele jaar door is er wel iets moois te zien …van de bollen in het voorjaar tot de grassen in het najaar en de winter. Een meanderend pad doorkruist de tuin. In de jonge tuin zijn de volwassen bomen behouden en het geheel is te omschrijven als een parkachtige tuin. Voorheen kennen mensen het misschien als theetuin en dat is het nu ook weer dus u kunt wat drinken in onze tuin. Tijdens de opening van de theetuin is de tuin ook te bezoeken. Op afspraak kan de tuin ook op andere momenten bezocht worden door (tuin)groepen. Praktisch: de tuin is rolstoel vriendelijk.

LET OP: Ingang tuin is aan de Lingedijk, Buurmalsen. Schuin tegenover firma Middelkoop (Lingedijk 7) aangeduid met bord theetuin thuis.

Route; Vanaf A15: afslag Geldermalsen, bovenaan afrit richting Geldermalsen, over het spoor naar Links, bij de stoplichten Rechts, dan rechtdoor (door centrum Geldermalsen) bij volgende stoplichten rechtdoor, over de Lingebrug Links (dit is Lingedijk), na de begraafplaats aan je rechterkant en een boomgaard vind je de tuin. Vanaf A2: afslag Geldermalsen (nr15), bovenaan afrit richting Geldermalsen, meerdere kruisingen en rotondes rechtdoor tót de stoplichten, bij de stoplichten Links, dan allemaal rechtdoor (door centrum Geldermalsen) bij volgende stoplichten rechtdoor, over de Lingebrug Links (dit is Lingedijk), na de begraafplaats aan je rechterkant en een boomgaard vind je de tuin. Parkeren kan op ons terrein onder aan de afrit.