De Betuwse Tuinenroute 2020
Facebook pagina

In Liefde Bloeyende
Jelke Jan & Loes de With
Reijersteinseweg 2,
4124 AW Hagestein

In verband met de huidige COVID-19 situatie is de tuin gesloten op 15 en 16 augustus 2020.

In 1980 gebouwd huis met tuin van 1.700 m2. In 1991 uitgebreid tot 2 ha naar een ontwerp van Mien Ruys. De strakke vormgeving vormt een prachtig contrast met de weelderige beplanting. Sobere voortuin met border en grassen. Twee lange borders met zichtas en een rond rosarium. Tenslotte een grote watertuin met een mooi lijnenspel en een eiland met groot hoefblad, Gunnera en 5 Moerascipressen, tevens grote grassenborder (ontwerp Harry Esselink 2000).De tuin kent vele facetten. De borders met de zichtlijn geven verbinding met het landschap. De boomgaard heeft zijn eigen beleving. Daar staat ons tuinhuis, een pleisterplaats voor de gasten. Daarnaast is een prairietuin aangelegd, met een afdeklaag van lava. De lava houd vocht vast en geeft warmte af. Hier staan veel planten uit Noord-Amerika. De aangelegde bloemenweide met zichtlijnen , waarin bijzondere wilde bloemen groeien en bloeien (Cruydt-Hoek) is ieder jaar weer een verrassing. Recent hebben we nog een kleine schaduwtuin aangelegd. Na een wandeling stap je in de watertuin een nieuwe wereld binnen, een lijnenspel met water, grassen ,heesters en bomen. In augustus en september bloeien de grassen, dat geeft een mystieke uitstraling. Het rosarium heeft een klassieke vorm, met geurende rozen. Onze tuin is verrassend, dynamisch en blijft inspireren ook in de nazomer!

Route; Vanaf A2 afrit 11 Vianen/Hagestein.Vanuit Den Bosch onderaan afrit rechtsaf.Vanuit Utrecht onderaan afrit linksaf. 1e rotonde rechtdoor. 2e rotonde linksaf. 3e rotonde rechtaf. Vervolgens over de brug van het Merwedekanaal. Rotonde linksaf, Langs het sluizencomplex rechtdoor. Vervolgens komt u op de Lekdijk. Na ca. 3km komt u langs de stuw Hagestein. Na ca. 500 meter aan de rechterkant is de Reijersteinsweg Het huis staat vanaf de Lekdijk ca. 200m links door de bocht.

Vanaf A27 afrit 27 Hagestein/Vianen. U volgt de borden richting Vianen. Bij de stoplichten rechtdoor. Bij de rotonde rechtdoor. Langs het sluizencomplex rechtdoor. Vervolgens komt u op de Lekdijk. Na ca. 3km komt u langs de stuw Hagestein. Na ca. 500 meter aan de rechterkant is de Reijersteinsweg Het huis staat vanaf de Lekdijk ca. 200m links door de bocht.