De Betuwse Tuinenroute 2022
Facebook pagina

Huis ten Halve
Susanne Wolthaar
Nedereindsestraat 39
4041XE Kesteren (Neder Betuwe)
E-mail:
www.huistenhalve.nl

Huis ten Halve is gelegen aan een doorgaande weg halverwege Kesteren en Lienden, een voormalige koetsen wisselplaats, wat nog te zien is aan de grote inrijpoorten van de boerderij uit 1849. Achter het huis ligt een siertuin gedomineerd door een grote magnolia en een natuurlijke zwemvijver, de hagen geven veel beschutting aan vogels en vlinders. De tuin gaat over in een ouderwetse bongerd waar brede banen gemaaid zijn in het hoog uitgroeiende gras. De bongerd bestaat uit ruim 100 oude hoogstambomen van verschillende rassen kersen pruimen, peren en appels en is ooit zodanig ingericht dat een boer met een knecht de oogst boom na boom zou kunnen binnenhalen. Er is een moestuin, een bessentuin en een bijenstal. Er wordt nadrukkelijk geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen.

Route: Vanaf de A12 afslag Veenendaal/Rhenen nemen, voorbij Rhenen na de brug over de Rijn 2e afrit rechts richting Lienden en onderaan de afslag weer rechts. Bij de 1e afslag links afslaan (markant punt fruitautomaat aan de rechterkant van de weg). Vlak voorbij de eerste driesprong ligt Huis ten Halve.

Vanaf de A15 afslag Kesteren/Rhenen nemen, bij de 1e stoplichten beneden aan de noordelijke afrit linksaf slaan en direct rechts de oude Broekdijk op gaan. Deze weg volgen, haakse bocht maken en spoorlijn oversteken. Aan het eind van deze straat op de t-splitsing ligt rechts bij Huis ten Halve, de tuin van Susanne Wolthaar.