De Betuwse Tuinenroute 2024
Facebook pagina

Kasteeltuin Hemmen
Tegenover Veldstraat 81 te Hemmen
Beheerder: Jan van den Brandhof
Tel.: 06-40012596
E-mail:
www.kasteeltuinhemmen.nl

De hoofdopzet van de kasteeltuin is classicistisch van karakter. Hierbij speelt de verhouding 2:1 een belangrijke rol. In de vakken, die vaak omgeven zijn door taxus-hagen, staan veel verschillende vaste planten. Bijvoorbeeld een groot sortiment hosta's, tuingeraniums en phloxen. Er staan ook bijzondere en zeldzame vaste planten. Verder heesters, enkele bomen en kruiden. Het hart van de kasteeltuin wordt gevormd door de rozentuin met in het midden de rozenkoepel met klimrozen. Er groeien veel verschillende rozen waaronder de heerlijk geurende Engelse rozen. In de waterplantenborder leven naast de verschillende oever- en waterplanten ook kikkers en salamanders.

De kasteeltuin is de collectiehouder van het geslacht Veratrum en van Hibiscus syriacus en Hibiscus sinosyriacus met hun cultivars. Bijzonder is, dat de kasteeltuin volledig wordt onderhouden door een groep enthousiaste vrijwilligers. De tuin trekt jaarlijks duizenden bezoekers die genieten van de met zorg en liefde onderhouden tuin. De ommuurde tuin is ongeveer 1.600 m2 groot en is van 1 mei t/m 31 oktober dagelijks geopend van 08:00 uur tot 19:00 uur. De tuin is gratis toegankelijk en is rolstoelvriendelijk.

Route; Neem vanaf de A15 (Rotterdam-Arnhem) de afslag Andelst/Zetten. Richting Zetten en vervolgens richting Hemmen. In Hemmen wijzen borden u de weg naar de kasteeltuin.