De Betuwse Tuinenroute 2024
Facebook pagina

De Tuyncaemer
Wouter en Marianne Tuyn
Hogeweg 4 Lienden
Tel.: 0488-482766
E-mail:

Onze tuin op het Betuwse platteland is ongeveer 5000 m² groot. We zijn hier in 1984 komen wonen en sinds die tijd is de tuin al heel wat keren veranderd. Je kunt er niet alleen genieten van prachtige Engelse borders, een vijver en een moestuin, je kunt ook wandelen over de graspaden door het “bloemrijk grasland ”. Met dit laatste hebben we al 10 jaar ervaring, dus we kunnen er heel wat over vertellen! En heb je in Engeland wel eens een veld met 1-jarigen gezien? Ook daar experimenteren we mee.

Wie is er geen liefhebber van bollen! Na een lezing van Jacqueline van der Kloet ben ik vanaf 2016 aan de slag gegaan met kleurcombinaties van tulpen. Dat is in een aantal borders al heel mooi geworden. Ieder jaar is het weer spannend om te zien wat er van terecht gekomen is, want er komen steeds weer nieuwe stukken met tulpen bij. Je kunt ze vanaf april bewonderen!

En als of dit allemaal nog niet genoeg was, is er aan de buitenzijde van de tuin een “prairietuin” ingeplant. Denk daarbij aan veel grassen en grote groepen robuuste planten.

Kortom, altijd weer wat nieuws te beleven!

Route uit de richting Rhenen: Na de Rijnbrug de eerste afslag rechts. Onderaan de afslag rechtsaf (Hogeweg). Na ± 1,5 km linksaf. (zie bord op lantaarn). Dit is de Rosmolenweg, 1e huis rechts.

Route uit de richting van Tiel/Arnhem: Vanaf de A15 afslag Kesteren/Rhenen. Na ±1,5 km rechtsaf afslag Lienden , na de rotonde onder viaduct door. Na ±80 m weer rechts en weg volgen door haakse bocht. Bij T- splitsing rechts. (Rosmolenweg) Eerste huis links.

Route vanaf de N320 uit de richting Culemborg: Volg de borden richting Lienden, maar rijd de afslag Lienden voorbij richting Kesteren. Neem linksaf de afslag Aalst. Voor het speeltuintje rechts, dijk oprijden en weer afrijden. Langs de camping en bij T-splitsing linksaf. (Rosmolenweg) Eerste huis links.

NB: Deze tuin is alleen op zondag voor bezichtiging open.