De Betuwse Tuinenroute 2024
Facebook pagina

Hendrik en Hanneke Zaayer
Oude Broekdijk 18
4041 AR Kesteren
Tel.: 0488-483646 of 06-46016054
E-mail:

Stap binnen in onze fascinerende wereld, waar we u uitnodigen om te dwalen door onze formele tuin die zich uitstrekt over zo'n driekwart hectare. Laat u leiden door de prachtig aangelegde hagen van Fagus sylvatica, die als een omhelzing het geheel omringen.

Geïnspireerd door de tijdloze pracht van de beroemde tuinen van Sissinghurst in Groot-Brittannië, verwelkomen wij u in verschillende tuinkamers.

Ontdek de witte tuin en de tuinkamer met levendige kleuren van de ondergaande zon. Laat u verrassen door zorgvuldig ontworpen zichtlijnen en verrassende doorkijkjes die elke hoek van onze tuin sieren. Een kleine bongerd voegt een vleugje charme toe aan het geheel.

Voor het huis vindt u een miniatuurversie van de bijzondere tuin van huis Verwolde in Laren. In 2023 heeft een rustgevende vijver de plaats ingenomen van het prachtige buxusmozaïek.

Het gazon en de vijverpartij worden omringd door weelderige gazons en kleurrijke bloeiende borders. Geniet van de exact nagebootste beplanting van deze tuin, een eerbetoon aan de tijdloze schoonheid van het origineel. Een bijzonder hoogtepunt is onze biodiversiteitstuin, aangelegd in 2019, waar bijen en vlinders zich tegoed doen aan de weelderige verscheidenheid aan planten. Bij ons is elke hoek doordrenkt van natuurlijke pracht en harmonie.

Wij nodigen u van harte uit om onze tuin te verkennen en te genieten van deze oase van rust en schoonheid. Voor degenen die graag in groepen komen, staan we ook open voor bezoeken op afspraak op andere momenten.

Welkom in onze weelderige wereld vol groen en kleur!

Route: Vanaf de A12 afslag Veenendaal/ Rhenen nemen, voorbij Rhenen na de brug over de Rijn 2e afrit rechts richting Lienden en onderaan de afslag weer rechts. Bij de 1e afslag links afslaan (markant punt fruitautomaat aan de rechterkant van de weg). Vlak voorbij de eerste driesprong ligt Huis ten Halve (tuinnummer 11), rechtsaf bij de driesprong vindt u, even verder de Schaapsteeg inrijden, het huis en erf van Geerte en Bart Hoefakker (tuinnummer 10); parkeren langs de weg. Rijdt u verder dan de spoorlijn oversteken en weg volgen (haakse bocht naar links) de Oude broekdijk op. Tuinnummer 9 ligt aan uw linkerhand.

Vanaf de A15 afslag Kesteren/ Rhenen nemen, bij de 1e stoplichten beneden aan de noordelijke afrit linksaf slaan en direct rechts de oude Broekdijk op gaan. Aan het einde ligt de tuin aan uw rechterhand. Als u deze weg volgt, haakse bocht maken naar recht, daarna de spoorlijn oversteken en dan vindt u rechst de tuin van Geerte en Bart Hoefakker aan de Schaapsteeg 1 (tuinnummer 10); parkeren langs de weg. Aan het eind van deze straat op de t-splitsing ligt rechts bij Huis ten Halve, de tuin van Susanne Wolthaar en Hans van der Molen (tuinnummer 11).

NB: Deze tuin is alleen op zaterdag 8 juni en zaterdag 17 augustus voor bezichtiging open.