De Betuwse Tuinenroute 2024
Facebook pagina

Hendrik en Hanneke Zaayer
Oude Broekdijk 18
4041 AR Kesteren
Tel.: 0488-483646 of 06-46016054
E-mail:

Onze tuin (zo’n driekwart hectare) is een formele tuin die zich kenmerkt door diverse grotere en kleinere tuinkamers. Het geheel wordt omringd door een uitgekiend aangelegd hagenpatroon (Fagus Sylvatica). We hebben ons onder andere laten inspireren door de tuinen van Sissinghurst in Groot Brittannië. Zo vindt u bij ons een witte tuin en een tuin in de kleuren van de ondergaande zon, mooie zichtlijnen met spannende doorkijkjes en een kleine bongerd.

Voor het huis vindt u een mini-kopie van de tuin van huis Verwolde in Laren. Het beplantingsplan van die tuin is exact nagebootst; een prachtig buxusmozaïek en bloeiende borders is het resultaat. In december 2018 is een begin gemaakt met de biodiversiteitstuin met bijen-en vlinderminnende planten. Welkom in onze tuin. Op afspraak kan de tuin ook op andere momenten bezocht worden door (tuin)groepen.

Route: Vanaf de A12 afslag Veenendaal/ Rhenen nemen, voorbij Rhenen na de brug over de Rijn 2e afrit rechts richting Lienden en onderaan de afslag weer rechts. Bij de 1e afslag links afslaan (markant punt fruitautomaat aan de rechterkant van de weg). Vlak voorbij de eerste driesprong ligt Huis ten Halve (tuinnummer 11), rechtsaf bij de driesprong vindt u, even verder de Schaapsteeg inrijden, het huis en erf van Geerte en Bart Hoefakker (tuinnummer 10); parkeren langs de weg. Rijdt u verder dan de spoorlijn oversteken en weg volgen (haakse bocht naar links) de Oude broekdijk op. Tuinnummer 9 ligt aan uw linkerhand.

Vanaf de A15 afslag Kesteren/ Rhenen nemen, bij de 1e stoplichten beneden aan de noordelijke afrit linksaf slaan en direct rechts de oude Broekdijk op gaan. Aan het einde ligt de tuin aan uw rechterhand. Als u deze weg volgt, haakse bocht maken naar recht, daarna de spoorlijn oversteken en dan vindt u rechst de tuin van Geerte en Bart Hoefakker aan de Schaapsteeg 1 (tuinnummer 10); parkeren langs de weg. Aan het eind van deze straat op de t-splitsing ligt rechts bij Huis ten Halve, de tuin van Susanne Wolthaar en Hans van der Molen (tuinnummer 11).

NB: Deze tuin is alleen op zaterdag 8 juni en zaterdag 17 augustus voor bezichtiging open.