De Betuwse Tuinenroute 2024
Facebook pagina

De tuin van Marian en Marco van Hoorn
Noordereind 12
4012BT Kerk-Avezaath
Tel.: 06-51097640

Sinds wij in 2019 in Kerk-Avezaath zijn komen wonen zijn we bezig geweest met het vernieuwen van het bestaande deel van de tuin en het aanleggen van de daarop aansluitende nieuwe tuin met organische vormen. We wonen op een perceel van ruim 2 hectare, waarvan de helft tuin is. Met vanuit de tuin een prachtig uitzicht op het grasland met monumentale oude wilgen.

We zijn allebei natuurliefhebbers en daarom staat in onze tuin de behoefte van vogels, insecten en alles wat er nog meer leeft aan dieren centraal. Voor de vroege insecten hebben we daarom bijvoorbeeld Alliumbollen geplant en andere bolgewassen, zoals de Kievietsbloem. Bij de vijverpartij laat zich de IJsvogel regelmatig zien en we hebben een insectenhotel ‘geopend’.

In onze moestuin verbouwen we ondermeer zachtfruit, seizoensgebonden groentes en kruiden, uiteraard onbespoten. We maken ook de compost voor de tuin zelf. Last but not least kunnen we het hele seizoen genieten van de tuin, vanuit de sfeervol ingerichte tuinkamer. U bent van harte welkom!

Route:

  • Neem afslag 32-Tiel-West richting Tiel/Avezaath Buren
  • Sla linksaf de Provincialeweg [N834] op, richting Zoelen/Buren
  • Sla na 2,5 km rechtsaf de Burensedijk in, richting Zoelen
  • Sla na 1,3 km rechtsaf het Noordereind in. Na 400 meter ben je op Noordereind 12.